Ученици наше школе су присуствовали отварању изложбе „Акварели Димитрија Коларевића“ у петак, 9. новембар у 18:00 часова у Музеју Срема где су се упознали са једним од наших најзначајнијих акварелиста

Димитрије Коларевић рођен је у Кралупима (БиХ), 14. марта 1951. године. Средњу школу за ликовне техничаре завршио је у Новом Саду 1972. године. Вишу педагошку – одсек ликовне културе у Новом Саду 1974, а Академију уметности – сликарски одсек у Новом Саду завршио 1978. године. Живи у Бачком Јарку. Учесник је многих ликовних колонија и добитник многих награда. Члан је удружења ликовних уметника Војводине. Тренутно је запослен у Министарству просвете Републике Србије као просветни саветник за Јужнобачки и сремски округ – Школска управа Нови Сад.

Сликарством се бави од 1972. године, када је имао и своју прву самосталну изложбу. Слика у техникама уље на платну, пастел и акварел. Главна изражајна техника у последњих 20 година је акварел. Мотиви које слика у техници акварел су: пејзажи, портрети, актови и животиње. На сајту Димитрија Коларевића могу се видети искључиво акварели који су настали у последњих 20 година.