Последњег септембарског дана, на Делиблатској пешчари у Омладинском насељу “Чардак”, а под окриљем шах клуба “Аљехин”, одржан је Кадетски омладински турнир”Чардак 2023″. На том турниру су учествовала деца узраста од 5. до 8. разреда.

Играло се укупно 9 кола са темпом игре 30 минута по играчу. Такмичење је трајало два дана. Први дан се играло 3 кола а други осталих 6 кола.

У групи од 1-4 разреда, друго место је освојио ученик другог разреда наше школе, Лука Добрић, који се са шахом кренуо бавити још као предшколац и већ другу годину заредом постиже изузетне резултате. У другој категорији од 5-8 разреда, прво место је освојио ученик седмог разреда Јури Гарифулин, а друго ученик истог разреда Филип Несторовић.

Ови млади шахисти који похађају исти разред и деле заједничку љубав према овој умној игри која је у последњих неколико година поново освојила свет, су прави пример посвећености. У шаху су ова два млада ученика и противници на шаховском пољу али и пријатељи и ван спорта и школских клупа. Желимо свој тројици пуно успеха и даље!