Трећег дана посете свих четворо колега из Шпаније су посматрали часове пројектне наставе из природе и друштва реализоване од стране учитељица Смиљке Стојаковић, Лидије Фокс и Наташе Петровић. Након одржаних часова наставници су разговарали о посматраним активностима, размењивали су искуства о проблемима са којим се суочавају у примени различитих наставних метода и коришћењу различитих наставних средстава. Ученици наше школе су искористили прилику да се боље упознају са нашим гостима, поставе им неколико питања везано за њихова интересовања и сликају се са њима.

Након часова, наши гости су се упутили ка Новом Саду, Европској престоници културе. Наша наставница енглеског језика, Весна Станковић се показала овом приликом као изузетан домаћин, туристички водич и мост између наше две културе. Наставница је фотографијом овековечила дружење и сарадњу наших наставника и гостију и захваљујући њој сада те тренутке можемо да поделимо са вама.

На путу до Новог Сада су посетили манастире Ново Хопово и Старо Хопово, прошетали се Сремским Карловцима и направили кратак предах на Петроварадиснкој тврђави. Излет је завршен шетњом кроз Нови Сад и фотографисањем код споменика Јовану Јовановићу Змају. Вест о њиховој посети преносе и медији у Шпанији.