Другог дана Дечије недеље, ученици четвртих разреда, су испољили маштовитост, унели своја осећања и жеље у писању песмица на тему “Шта ми треба да растем до неба”.

Група ученика 1. И 2. разреда и 3 лична пратиоца посетили су ШОСО „Р.Поповић“ и заједно са њиховим ученицима учествовали у интерактивној бајци „О гусеници“. Весело, динамично, толерантно  и потпуно другачије дружење ученици обе школе су доживели  као веома пријатно уз обилазак школе, сензорне собе и гостопримљивост домаћина. Ученике су водиле Љиљана Дудић, Наташа Василић и Тијана Шарчевић. Кроз акцију Друг-другу  где ће ученици прикупљати школски прибор и средства за хигијену и кроз акцију „Помозимо другарици да оздрави“ учићемо се хуманости током целе недеље.У организацији ових активности су Ученички парламент и Вршњачки тим.

Другог дана Дечије недеље у Јарку ученици су учествовали у фудбалском турниру, израдили пано на тему “Шта детету треба да расте до неба”, испитивали мере у физици, на немачком језику реповали абецеду и решавали асоцијације из књижевности.

У Шашинцима су ученици 5-5 разреда, са наставницом Весном Станковић играли wordwall игре.

Ученици 1-3 разреда су радили ликовне радове на тему Дечије недеље.

За 8-4 математика није баук, што су показали на истоименом квизу, одиграном у склопу Дечије недеље. Седам група надметало се у решавању 10 задатака из различитих области. Прво место обезбедиле су Ана, Ирина, Каја и Мила. Пласман на друго и треће место одлучили су бонус задаци у другој рунди. Вицешампиони су Вукашин, Огњен, Давор и Мирослав, а трећепласирани Јана, Сара, Уна и Новак.

Спортски дан, у виду веселог полигона, имао је и разред 3-1. Они су поред тога правили и обележиваче за књиге за прваке поводом пријема у Дечији савез.