У ЗМАЈЕВОЈ ШКОЛИ – БЕЗБЕДНОСТ ПРЕ СВЕГА

Широм света последњa средa у месецу фебруару обележава се као Дан борбе против вршњачког насиља познат као  „Дан ружичастих мајица“.

Како бисмо подигли свест о овом проблему са којим се свакодневно сусреће неко од ученика и пружили подршку у решавању истог, у среду, 23.02.2022. године,  Змајевци су обукли роза мајице. Ученице из Вршњачког тима прошле су кроз сва одељења информишући ученике о значају превенције вршњачког насиља. Тог дана 6 ученика из наше школе, као и координатор УП и психолог школе су присуствовали   трибини у амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре у Сремској Митровици, са почетком у 15 часова.

Као једна од активности са циљем превенције вршњачког насиља у нашој школи је организована трибина за ученике у четвртак 24.02.2022. на 5 часу , у Свечаној сали школе, на којој су присуствовати по 2 ученика из сваког одељења од 5 до 8 разреда.

Трибина за родитеље организована  је у петак 25.02. 2022.  у 16ч.30 мин.  у Свечаној сали школе  на којој су присуствовали и чланови из Савета родитеља .

Носиоци активности су Ученички парламент и Вршњачки тим. Ученице, чланице вршњачког тима Уна Требовац, Ена Боричић, Катарина Токић, Анђела Коњевић и Анастасија Токић организоване, обучене и вођене од стране психолога школе Љиљане Дудић и координатора УП Соње Туцаковић водиле су ове трибине осветљавајући овај проблем из свог ђачког угла.

                                                                                                                          Координатори УП и ВТ