7.11.2016. у Основној школи  „Јован Јовановић Змај“ четвртацима наше школе су припадници Ватрогасно спасилачке службе Сремска Митровица одржали едукативно предвање о противпожарној заштити.  У свечаној сали школе ђацима су приказали презентацију о Заштити од пожара. Након тога су у школско двориште утерали ватрогасно во-зило и заинтересованим ученицима демонстрирали и поступак гашења пожара шмрком. Ученици су имали прилику да ставе ватрогасне кациге или да уђу у кабину ватрогасног возила.

vatrogasci-15 vatrogasci-5 vatrogasci-25 vatrogasci-30 vatrogasci-33  vatrogasci-14

То је једна у низу едукација деце коју раде у школском и предшколском узрасту. Њихов циљ је да одрже максималну безбедност деце, да их упознају са основним опасностима које пожар носи и како да поступе у случају неког ванредног догађаја, односно чега да се чувају, које ствари не смеју да дирају, пре свега мисли се на електричну струју, на предмете сумњивог карактера и слично.

Након кратког едукативног предавања, припадници спасилачко ватрогасне службе демонстрирали су и неке од перформанси ватрогасног возила.

vatrogasci-50      vatrogasci-4

О свему овоме заинтересовани ученици су нацртали ликовне радове и тако изсказали своја запажања.