Светски дан позоришта обележава се 27.марта на иницијативу Међународног позоришног института од 1961.године. Тога дана у позориштима широм света биће прочитана традиционална порука коју увек пише позоришна личност светског угледа. Ове године читаће се порука Карлоса Селдрана, режисера, драмског писца и позоришног педагога са Кубе.

Ученици IV и II разреда наше школе у Шашинцима су у оквиру eTwinning пројекта „Пролеће из нашег угла“ са својим учитељицама Слађаном Новотни и Јеленом Радивојевић, низом активности обележили овај значајан датум.

Најпре су у суботу 23.марта посетили позориште „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици, где су одгледали представу за децу „Сунђер Боб: чаробна пустоловина“ и у којој су веома уживали.

На сам дан позоришта су још једном поновили правила понашања приликом посете овој установи и разговарали о томе која су све занимања људи поред глумаца ангажована за припрему неке представе. Најзанимљивије је било када су ученици глумили драмске текстове из школског програма које су претходно обрађивали на часовима Српског језика: „Два писма“, „Подела улога“, „Пепељуга“, „Зна он унапред“ и „Стара слика на зиду“. У њима се сваки ученик опробао у улози глумца, док се публика веома забавила.