Претпоследњег дана новембра одржани су пети Сусрети младих песника са тромеђе Србије, Хрватске и Републике Српске. У Народној библиотеци “Филип Вишњић” у Бијељини окупило се 16 стваралаца.
Нашу школу представљале су ученице петог разреда Теодора Тољага и Јана Ракита, које је водила наставница Дајана Николовски.

Недељко Терзић, водитељ свих сусрета и дечијих радионица, рекао је да су деца, која су дошла на сусрет, одушевљена амбијентом и здањем Библиотеке, јер се “налазе на достојанственом месту које приличи њиховом младалачком стваралаштву”.
“Ово `сретење` за њих је још само једно ново надахнуће. Деца из Вуковара, Сремске Митровице, Бијељине и околних места дружила су се на једнодневној радионици, а једна од главних тема билa je `Златно јесење небо`”, појаснио је Терзић.

Млади песници су осим Библиотеке обишли и манастир Светог Василија Острошког где их је угостио свештеник Георгије Станковић, а потом су и прошетали улицама Бијељине. Посебност оваквих сусрета је и у томе што ће бијељинска библиотека штампати књигу са песмама младих песника, учесника ових сусрета, па ће наше Змајевке постати и објављиване песникиње!

PB291204 PB291214

PB291193 PB291202