Змајевци на крилима маште

Овогодишњи Дан школе Змајевци су обележили бројним активностима у којима је значајно место заузело сећање на Бранка Ћопића и то поводом стогодишњице од рођења овог великог писца, који је заступљен у лектирама за основну школу. Ћопић је често говорио: „Писање за дјецу за мене је најљепши посао, најпријатнија забава и најбољи одмор“.

Инспирисани ликом и делом овог писца, у нашој школи су изложени литерарни радови, портрети Бранка Ћопића, илустрације и стрипови наших ученика. Ученици су одгледали видео запис о Ћопићу и филм „Орлови рано лете“.

Чланови драмске секције извели су представу „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ по тексту Јасминке Петровић, савременог дечјег писца.

Ученици су учествовали у квизу знања из природне групе предмета, али и у спортским надметањима у кошарци и одбојци. Одржане су радионице за израду перетоница и ревија фризура за ученике нижих разреда.

У оквиру програма Новембарских манифестација, наша школа је била организатор изложбе фотографија ученика на тему „Мој град“.

Ове године школски програм употпунило је Удружење „Дечји свет“ из Мачванске Митровице. Повезали смо рад школе, са радом невладиног сектора и општинске управе. Остварили смо сарадњу са родитељима и волонтерима из удружења. Уживали смо у слатким посластицама на „CAKE POPS“ радионици, које су направили наши најмлађи учесници из наше школе, заједно са својим родитељима и волонтерима Удружења „Дечји свет“.

Жива партија „Човече, не љути се“ привукла је велику пажњу свих ђака, запослених и значајних личности нашег града. Нисмо се играли са фигурицама. Костимирани, изабрани ученици су одиграли живу партију на огромном полигону „Човече, не љути се“. Сви учесници су добили пригодне награде и дипломе за учешће у овој лепој манифестацији, коју је започела Мирјана Крсмановић, реализатор пројекта „Карневал дечјег стваралаштва“, председница Удружења „Дечји свет“. Све наведене активности карневала финансирала је Општина Сремска Митровица у сарадњи са ОШ „Јован Јовановић Змај“.

mzmu bbz btb btnz chdu cre mmu