У холу школе ученици од првог до осмог разреда који похађају шаховску секцију у школи су промовисали ову посебну, мисаону игру кроз шаховско дружење. На ово дружење понели су јастучиће, шахиће и добру вољу. На дружење нам је дошла и шахисткиња Ања Симић, ученица седмог разреда ОШ “Б.П.Пинки” као почасни гост. Да шах не зна за године показује нам и једна слика са овог дружења где шах играју ученик првог разреда и ученица осмог разреда. Шах у нашој школи има дугу и богату традицију, још од времена када је наставник енглеског језика Митар Глигорић веома успешно водио ову секцију. Он је био један од омиљених и колега и наставника. Неки наши садашњи ученици већ годинама иду на републичко такмичење, врло су активни, а ово дружење је њихов покушај да раде на популаризацији ове друштвене игре која има карактеристике и спорта и науке, а у неку руку и уметности.

Ученици 6-2 су на часу православне веронауке посетили Саборни храм “Светог Димитрија” у центру Сремске Митровице. Деца су се у храму упознали са историјом храма и имали прилику да виде иконе на иконостасу у руском бароку и витраже на прозорима храма.

Током Дечије недеље ученици одељења 8-1 одржали су квиз знања на тему ,,Развој српског језика и књижевни појмови” у сарадњи са наставницом Александром Новаковић. Водитељи квиза су биле ученице Лара Радовановић и Анђела Шевчик.



8-2, је пак имао квиз на часу немачког језика “Wo sind wir?”

Ученици првих разреда су примњени у Дечији савез. Посетили су их другари трећих разреда и уручили им поклоне које су сами правили.

Јарчани су имали изложбу археолошких експоната.

Ученици 3-1 су ове недеље правили играчке, и радове на тему Дечије недеље и са другарима из 3-2 ишли у посету школи “Јован Поповић”.