Јубилеј школе обележен је низом активности – премијером документарног филма о животу наше школе, који је приказан у згради сремскомитровачке општине 17.новембра, и свечаном академијом приређеном 24. новембра у позоришту нашег града.

poz

Међу публиком у позоришту нашли су се бивши и садашњи просветни радници ове школе, родитељи, ђаци и други заинтересовани грађани. Програм је био посвећен песнику чије име носи школа, Јовану Јовановићу Змају. Почео је песмом “На те мислим” чији текст је написао Ј.Ј. Змај, а у извођењу школског оркестра и солисте Луке Ивановића, ученика 7-1 разреда. Са оркестром је вредно радио наставник Будимир Петровић уз велику помоћ појединих родитеља наших инструменталиста.

Clip_6
Чланови оркестра: Милана Петковић, Ивана Крмпота, Катарина Крњајић, Тамара Фанштајн, Анастасија Радић, Елеонора Ема Живковић, Лука Мунић, Теодора Тољага, Веселин Ђурковић, Тијана Марчак, Мирта Живић, Ања Јандрић, Марина Лазић, Николина Јевтић, Алекса Радојчић, Ангелина Лужајић, Јана Ракита, Алекса Ненадић, Бојан Гаћа, Ћировић Петар, Душан Костић и Игор Познановић.

Публику је поздравио Зоран Ђурић, директор школе.

dir

Наши рецитатори упознали су публику са животом и делом Јована Јовановића Змаја кроз рецитал „Песком осликана бајка о Змају – цару песника“, а који су говорили наставници наше школе: Слађана Новотни, Драгана Тепавац и Јоца Копчић, у сарадњи са ученицима Невеном Цвијановић из 8-1 и Душаном Костићем из 7-3.

rec02rec03

Рецитаторе је спремала наставница Бојана Зорић, а наставница Дајана Николовски је заслужна за монтирање филма “Песком осликана бајка о Змају – цару песника”који прати садржај рецитала.

Сцену је употпунио школски хор који је отпевао песму “Тихо ноћи”, а хор је припремила наставница Љиљана Лончаревић.

h

На позорницу су потом изашли неки од бивших ђака који су својим делом и радом допринели промоцији наше школе и нашег града: дечји писац Недељко Терзић, доктор Душко Маџић, каратискиња Ива Винковић, сликарка Јелена Секулић – Вољанек, комичар Срђан Динчић и глумац Борис Пинговић.

poznate licnosti

Тачка која је најављивала ове познате личности изазвала је много похвала, јер је била специфична. Наиме то је био прави театар сенки, а спремили су га чланови драмске секције наше школе са наставницом Дајаном Николовски.

            gl014

А ово су наши млади глумци:  Ана Кобаш, Тијана Газибарић, Милица Мина Весковић, Филип Илић, Марија Николовски, Лука Стаматовић

 

Clip_11Clip_12Clip_13Clip_14Clip_15luka

На крају су им се придружиле најстарија и најмлађа наставница ове школе; Босиљка Пупавац и Бранислава Блајваз.

bb

Приредба је завршена школском химном у извођењу хора.

Ово је било једно изузетно вече о чему сведоче осмеси и задовољна лица свих који су изашли из позоришта. Надамо се да је ово само једна у низу приредби и да ће их бити више како би деца и наставници имали прилику да прикажу своје умеће. За све оне који нису имали прилику да присуствују обележавању јубилеја школе могу да погледају филм о нашој школи, као и снимак свечане академије.