Приредба поводом још једног, шездесет и петог Дана школе одржана је у Позоришту ,, Добрица Милутиновић” 25.11.2019. године у 19 часова. С обзиром да ове године обележавамо 65–годишњицу од оснивања, рада и трајања наше школе, целокупна  свечаност је била у знаку нашег дечјег песника Јована Јовановића  Змаја, чије име носи наша школа. Мото свечаности су  стихови ,, Ал ‘ је леп овај свет ”.

Ученици нижих и виших  разреда представили су се драмским играма, рециталима, ритмиком, гимнастиком и кратким филмом о својој школи и успесима које су ученици постигли на разним такмичењима.

Програм је отворио хор школе ,, Химном Змајеве школе ”, а затворили су га песмом на стихове самог Ј. Ј. Змајa ,, Ал’  је леп овај свет ”. У хору,
за чији рад је задужена наставница Љиљана Лончаревић, учествовали су ученици виших разреда.

Поздравним говором присутне су поздравили водитељи програма наставници:  Драгана Богосављевић и Јоца Копчић, као и директор школе Зоран Ђурић.

Те вечери чули смо рецитале: ,,Дижимо школе”, ученице 8/4 Наталије Вулетић, 
,,Таква сам, каква сам” Биљане Станојевић стихове је рецитовала ученица 6/4 Ена Боричић, а за њихову припрему у декламовању стихова била је задужена наставница српског језика  Александра Новаковић.
Песму ,,Ма каква дивота ” Моше Одаловића говорила је ученица 3/3 Нађа Јеленковић, коју је спремала наставница разредне наставе Славица Бобић.

Филм о нашим успешним ученицима осмислили су наставници: Драгана Богосављевић и Игор Чолак, а како филм изгледа у целини можете видети на следећој страни Филм о школи.

На приредби је била заступљена и гимнастика са две тачке, у тим наступима гледамо учанице наше школе узраста од 7 до 12 година. Њих су спремале Наташа Копчић и Бранислава Ристић.

Игре никад доста, тако да смо уживали гледајући ритмички наступ ученика четвртог разреда које је спремила наставница  Маријана Тотовић, али ни ученици трећег разреда нису заостајали, па је наставница Славица Бобић направила један перформанс уз плес и песму под називом “Учење је игра”!

Ни ово вече није могло проћи без драмске секције, овог пута имали смо прилику да гледамо скеч “О уметности” који на пригодан начин говори и о Ј. Ј. Змају, али и о уметности самој. Текст је написала и драмску групу водила наставница Дајана Николовски, а главне улоге су припале ученицима 8-4 разреда: Раши Павловићу, Вуку Будошану, Анди Девић, Николи Станкићу, Урошу Врањешевићу и Лари Николовски уз несебичну помоћ Николе и Нађе Чергић, који су се побринили да на сцени све функционише како треба.

Да би једно овакво вече било успешно потребан је рад много људи, те користимо прилику да се за сценографију захвалимо наставницима ликовне културе Воји Крстићу и Предрагу Ковачићу.
Поздравни говор написала наставница Мира Ђурић, а
одјаву програма наставница Бојана Зорић, која је и координисала целом приредбом заједно са Јасмином Шобић.
А уколико сте пожелели да још једном погледате овај програм, посетите следећу страну Дан школе, новембар 2019. Основна школа “Јован Јовановић Змај”, Сремска Митровица и запратите нас!