У ОШ “Јован Јовановић Змај“ 26. фебруара трећи пут заредом обележен је Дан ружичастих мајица.

Ученички парламент школе је организовао сусрете ученичких парламената основних школа на нивоу општине, током којих је одржана презентација и подсећање на овакав вид борбе против вршњачког насиља.

Затим су чланови секције “Форум театар”  играли сцену насиља а гости, представници ОШ „Бранко Радичевић“ из Босута и Кузмина, као и ОШ „Трива Витасовић Лебарник“ из Лаћарка, имали су могућност да путем “форумовања” изналазе и испробавају различита решења за конкретну проблематику. И гости и домаћини су били храбри и маштовити.

Чланови Вршњачког тима са представницима Одељенских заједница 5-8 радили радионицу на тему „Свако дете има право да буде срећно и здраво“.

Пример да се другарство учи од малих ногу и да треба да се боримо против насиља које се дешава око нас дали су нам прваци, ученици одељења I5, обележавајући “PINK SHIRT DAY”. Малишани су обучени у розе мајице дали подршку другарима широм света и направили пано са порукама против насиља.

Дан ружичастих мајица обележен је и у подручном одељењу у Шашинцима. Ученици III5 одељења заједно са учитељицом Јеленом Дудић су учествовали у радионици са темом „Стоп насиљу – улоге у насиљу“