Са поносом вас обавештавамо да је Огњен Ђукић, ученик 2-2 разреда освојио прво место на овогодишњем финалном републичком такмичењу “Мислиша 2022”. Финале се ове године одржало 08.05.2022. године у Београду у ОШ “Дринка Павловић”. За финале су се квалификовали ученици из свих крајева земље који су на основном нивоу овог такмичења, одржаном 10.03.2022. године освојили максималан број бодова.

Мислиша је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа (сви разреди), које од 2006. године организује Математичко друштвo “Архимедес” из Београда.
Такмичње Мислиша има два нивоа: основни ниво и републичко финале. Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.

Ученици су у финалу решавали 5 задатака (у форми класичног писменог задатка), уз неопходна образложења (да се види како се дошло до резултата).

Честитамо Огњену и његовој учитељици Маријани Тотовић на постигнутом успеху!