У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ Сремска Митровица, 05. фебруара 2019. године, обележен је светски Дан безбедног интернета под овогодишњим слоганом ове међународне манифестације „Заједно за бољи интернет“.Дан безбедног интернета установљен је 2004.године и обележава се под покровитељством Insafe мреже  у 140 земаља широм света.

Ученички парламент, у сарадњи са школским педагогом, осмислио је и организовао више активности у нашој школи. Израђен је ПЛАКАТ за хол школе и „жабице“ на којима су исписана ПРАВИЛА за сигурно коришћење интернета  које су парламентарци делили млађим ученицима од првог до четвртог разреда,  да би кроз игру  научили да правилно поступају  .

Парламентарци су се укључили у online КВИЗ ЗНАЊА (на порталу Безбедност деце www.bezbednostdece.rs.где) и проверавали знање о интернету, о исправном понашању и потенцијалним опасностима .

За ученике  шестог и осмог разреда реализоване су ПП ПРЕЗЕНТАЦИЈА и предавања на тему „Паметно и безбедно“,као и праћење ПАНЕЛ ДИСКУСИЈЕ преко фејсбук странице Фондација“Тијана Јурић“            

Мирјана Чолак,
координатор Тима за заштиту ученика