KGL Contest је међународно такмичење из енглеског језика за ученике до 18 година старости који енглески уче као страни језик. Ово такмичење омогућава свим учесницима у наставном процесу, укључујући школе и Министарство просвете да одреде и добију документовану потврду о тренутном нивоу знања енглеског језика својих ученика у односу на Заједнички европски референтни оквир за језике (CEFR). Такође, помаже ученицима да се припреме за неке будуће испите из енглеског језика.

Организатори такмичења су KGL International и the International Testing Authority (ITA) a званични локални партнер за Србију је Cyclo Projekt из Јагодине. Такмичење је први пут у Србији одржано 2019. године и у првом кругу је учествовало преко 800 учесника из 77 школа из 36 места у Србији.

Наши Змајевци су претходне године остварили сјајне резултате захваљујући којима је наша школа постала званични партнер овог такмичења.

Ове године први круг такмичења ће се одржати 25.01.2020 године те позивамо све заинтересоване ученике да се до 20.12.2019. пријаве за такмичење код свог наставника енглеског језика.

Други круг такмичења најављен је за 07.03.2020. а Светско финале се одржава од 04.-06.06.2020. у Амјену у Француској у месту рођења књижевника Жила Верна.

Место и време одржавања првог и другог круга такмичења биће познати накнадно по истеку рока за пријаву такмичара и објављивања имена такмичара који се упућују у други круг.

За више информација о можете се информисати код свог наставника Енглеског језика или посетите неку од званичних страница такмичења www.kglcontest.org.rs или www.facebook.com/kglcontest.serbia/