Поводом обележавања Светског дана културе, у понедељак 15. априла уценици 5-5 одељења у Шашинцима су били носиоци и реализатори истоименог пројекта.

Кроз низ активности које су претходиле овом дану, ученици су представили три културе – српску, енглеску и немачку. Подељени у три групе, ученици су имали задатак да што боље и верније прикажу одређену културу уз помоћ предметних наставника Маје Грујичић, Сање Вујановић и Анкице Цањар.

Тако су ученици, који су били у првој групи, рецитовали народну песму о Светом Сави, певали духовне песме о Немањићима, играли Моравац, направили гибаницу и проју као традиционална јела. Друга група је рецитовала песме на енглеском језику, говорили су о карактеристикама енглеске културе, припремили специфични енглески цај. Трећа група је извела представу “Црвенкапица” на немачком језику и припремила традиционалну штрудлу.

Ученици осталих одељења су присуствовали и уживали у овом обележавању. Овим пројектом деца су сазнала многе појединости из различитих култура и исказали своју креативност.