10.4.2019. у пећиначком Културном центру одиграла се 62. Зонска смотра дечјег сценског стваралаштва Срема у организацији Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине.

То је само прва зона од 5 колико треба да се одржи, а десетак најбољих представа пласираће се на Мајске сусрете у Темерину, од 8. до 10. маја. Резултате ко пролази даље у Темерин сазнаћемо тек када се све зоне одрже.

Нашу школу ове године су представљале 2 представе, а посебно нас радују похвале које смо добили, поготово што су ово дебитански наступи обе глумачке поставке, а ни наставнице се нису до сада окушавале у овој врсти смотри:

1.         „ДВА КРАЉЕВСТВА“
Текст: Дајана Николовски; Режија: Дајана Николовски

ПОХВАЛА ЗА КОЛЕКТИВНУ ГЛУМАЧКУ ИГРУ И
ПОХВАЛА ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ

2. „ВЕОМА РАЗЛИЧИТА ГУСЕНИЦА“

Текст: адаптацију текста Ерика Карла “Веома гладна гусеница” урадила Нада Алатић ; Режија: Нада Алатић

ПОХВАЛА ЗА СЦЕНСКИ ГОВОР, КРЕАЦИЈУ И АНИМАЦИЈУ ЛУТАКА.

Све у свему, наставнице су задовољне, деца су задовољна, сви се надају још понеком наступу на некој будућој смотри, јер је много труда и рада уложено, па би било права штета да се још негде не покаже и не прикаже то што су “створили”.

Све о “Веома различитој гусеници” можете видети на наведеној страни.


Чак и само путовање је имало своје посебне дражи, јер смо се дружили са другарима из других глумачких школа, а то деца можда воле и више од глуме! Погледајте делић атмосфере, од почетка путовања, па до пред сам наступ, те након њега, а комплетан видео запис можете видети на страни: https://www.youtube.com/watch?v=X0Dq1CZTLB8

Уживајте!

Све о “Два краљевства”  можете прочитати на овој страници.