ПРИЈАВА ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да и за школску 2022/2023. годину обезбеди бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета.

Право коришћења бесплатних уџбеника стекли су они ученици који испуњавају следеће услове:

  • Примаоци новчане социјалне помоћи
  • Ученици који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуално образовном плану, укључујући ИОП 3
  • Ученицима са сметњама у развоју   ивалидитетом, који васпитно- образовни рад остварују по индивидуалном образовном плану и другим ученицима којима су потребни прилагођени уџбеници( увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат)
  • Ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања
  • Ученицима првог и другог разреда основне школе који су глуви, а којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику.

За бесплатне уџбенике родитељи ученика који испуњавају услове пријављује се разредном старешини за више разреде или учитељу за ниже разреде, као и библиотекару  наше школе до 18. марта 2022. године. Од документације потребно је приложити у зависности по којим критеријумима сте остварили право ова документа: потврду из центра за социјални рад о примању социјалне помоћи, за ИОП се документација налази у школи а за треће или свако наредно дете потврде о школовању из институција у којима се школа похађа. Ако су сва деца школског узраста у нашој школи потребно је само приложити имена и разред који похађају.