Пред предстојећи упис ученика првих разреда запослени у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице поручују да очекују одзив деце као на прошлогодишњем нивоу. Директор школе Зоран Ђурић је поручио будућим родитељима следеће:

„Као и претходних година, тако се и ове надамо да ће интересовање за упис деце у први разред бити велико. Разлози за ово су бројни: продужени боравак, савремена кабинетска настава, опремљеност учионица, али и могућност уписа деце у двојезично одељење. Наиме, билингвална настава је пројекат који је наишао на велико интересовање родитеља и деце тако да ћемо га успешно и у будућности спроводити. Још бих напоменуо, а што је од велике важности како за ученике тако и за њихове родитеље, јесте то да је безбедност школе на високом нивоу.“

Већ дужи временски период у овој основној школи се обавља реконструкција како спољашњег тако и унутрашњег изгледа школе. У плану је реновирање и преосталих учионица, јер је већи број током претходног периода већ реновиран (подови, техничка средства, беле табле итд.), а све у циљу лепшег и пријатнијег боравка ученика у школи.

Једна од услуга школе је продужени боравак који свакако олакшава родитељима бригу о детету пре или после наставе у школи, у зависности од смене. У боравку ученици раде домаће задатке, добијају квалитетан оброк и имају креативно осмишљено време попут бројних радионица и посета библиотеци школе.

„Једна од ствари на које смо јако поносни, поред продуженог боравка, билингвалне наставе и школе без насиља, јесте успех наших ученика на бројним такмичењима како из природне тако и из друштвене групе предмета. Такође, наши ђаци остварују изузетне спортске резултате сваке године. У све ово претходно набројано родитељи ће моћи да се увере на „Дану отворених врата“ који ће бити организован у априлу у нашој школи“, истакао је директор школе.

Сваке године у јуну се одржава приредба за свечани пријем ученика првих разреда, а коју припремају ученици виших разреда. И једни и други уживају на тој свечаности, јер им је тај дан испуњен песмом, игром и дружењем.