fotografija (8)

 

У петак, 10.6.2016. у  Основној школи „Јован Јовановић Змај“ одржан је пријем првака. Овом приредбом  малим ђацима се жели добродошлица међу Змајевце.

Као и сваке године за програм су задужени ученици четвртих разреда, који тако означавају свој прелазак од Малих ка Великим ђацима и праве место за нове генерације. У трајању од 30 минута сви ученици 4-1, 4-2, 4-3 и 4-4  показали су шта су то спремели за своје нове другаре. Било је ту и глуме, хорског певања, свирања на инструментима, али и гимнастичких елемената!

fotografija (2) fotografija (3) fotografija (4) fotografija (5)

Будућим првацима су се посебно допале нумере у којима су и сами могли да учествују, па се цела школа орила од песме „Кад си срећан“, а са посебном пажњом су слушали како билингвалци певају „Точкове на аутобусу“ на енглеском језику.

fotografija (7)

Помно су пратили и драматизацију која приказује поделу ђачких књижица, а у публици је владао тајац, иако је то била последња тачка програма, ваљда и сами свесни важности онога што у тим књижицама пише.

fotografija (6)

Учитељице Оливера Миклош, Маријана Тотовић, Јасмина Шобић и Лидија Фокс, које ове године исписују књижице четвртацима, признају да им неће бити лако да се растану, али се радују новој генерацији Змајеваца.

fotografija (1)