Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Митровици прославила је  27. јануара 2017. године највећи школски празник Светог Саву. Традиционална Светосавска академија под називом“Светом Сави с љубављу“ у организацији ученика и наставника одржана је с великим интересовањем присутних.

 

Директор школе, Зоран Ђурић ,истакао је значај обележавања и успех наших ученика награђених Светосавском повељом од стране Градске управе за образовање нашег града.

   

Преглед програма:

Прво је наступио хор у којем су учествовале ученице 6. разреда Мина, Нина, Милена и Јелена. Након хора чули смо ученике 5. разреда који су нам рекли нешто о Светом Сави. Наступила је Марија Чубрило ученица 5. разреда која нам се представила на флаути. Такође и Веселин Ђурковић, ученик 8. разреда који нам се представио на виолини. Два ученика 7.разреда су нам одглумили малу представу. Подледња је наступала ученица 4. разреда Миа Вукомановић која нам је отпевала песму о Светом Сави.

преглед програма  саставила новинарка: Нина Миловановић

      

 

Ове године једанаест ученика школе, повеље и награде добили су ученици и њихови ментори (наставници) . Из српског језика и књижевности ученице  осмог разреда Лена Аларгић, Ана Михаљевић и Исидора Божић . Никола Дугошија, ученик 7. разреда награђен је са две повеље из области природних наука (физике и математике), Михајло Орловић, ученик 7. разреда награђен је из физике и награђен  екипно из математике заједно са Дуњом Ђурковић, Срђаном Ђонићем, Душаном Костићем и Николом Дугошија. Душан Костић, ученик 8. разреда добитник је повеље из области природних наука (физика). Из физичке културе ученице  осмог разреда Ана Лајић, Тамара Јовановић и Ксенија Зорановић добитнице су престижне награде и признања.

 


 

Колектив је  тиме свечано прославио највећи ђачки празник.