У основној школи „Јован Јовановић Змај“ је пети децембар, Дан волонтера обележен у подручној школи у Јарку. Госте из централне школе у Сремској Митровици и школе из Шашинаца су срдачно дочекали волонтери домаћини. Прослава је почела дружењем, међусобним упознавањем волонтера из различитих места и разменом искустава.

Скуп јер потом отворен поздравном речи координатора тима наставнице биологије Биљане Божић и библиотекара Оливере Мудрић. Оне су поред поздравне речи ученике волонтере подсетили на разлог окупљања као и на важност овога дана за све волонтере у свету. О раду волонтера, непрофитном и несебичном их је подсетила гошћа овога дана, Гордана Југовић која је пре тачно пет година ову секцију покренула у нашој школи. Од волонтера се, наглашено је, поред њихове несебичне помоћи, очекује, како су нагласили њихови координатори, и много нових,свежих идеја које иначе красе младе умове отворене за промене. Волонтерска секција је у нашој школи изузетно бројна а послови и видови помоћи које волонтери са својим координаторима пружају, многобројни. На неке од њих их је подсетила и Гордана Југовић, која се и сад у пензији и даље бави волонтерским радом и увек је спремна и отворена за нове идеје. Нагласила је да је помоћ у адаптацији другу, у учењу, разне хуманитарне акције, помоћ при савладавању српског језика код ученика који се доселе из иностранства и сл., такође велика помоћ наставном кадру. Дружење је завршено радно, кроз радионицу перављења новогодишњих честитки, а жири за најбоље честитке је био наставник ликовне културе, Предраг Ковачић.

Рад волонтерске секције ће се у нашој школи наставити и даље, и у наредној години, и како су ученици обећали, бити освежен новим идејама и духом младости.