“Питам се, питам се” је полусатна дечија еколошка емисија која обрађује теме везане за природу, заштиту животне средине, понашање у природи, здраву исхрану, здрав живот…

Представља заштићена природна добра, институције, удружења, фирме које се баве природом и животном средином, основне школе и дечије активности, успехе, размишљања, акције…

У четвртак 19.11.2015. емисија је снимана и у нашем граду, а мале питалице су били ученици петог и шестог разреда наше школе: Огњен Бурмазовић, Ана Кобаш, Тијана Газибарић, Ивана Крмпота, Ана Чубрило и Лазар Константиновић.

У 9:00 часова су посетили Енергану у Сремској Митровици, а снимање емисије је трајало све до 12:00 часова.

Енергана је изабрана за место снимања јер је наша Енергана једина у Србији која грађане свог града греје на сунцокретове љуске!

Да, добро сте чули! На тај начин грејање је много јефтинији и здравије за нашу средину, нема еколошког загађења, нема отпада у виду сунцокретове љуске, а целом граду је топло!

Енергана свој производ продаје Топлификацији, а она је дистрибуира у наше домове, па бар свуда осим у насеља Стари мост и КПД.

Са нашим ученицима су разговарали различити инжењери; електротехнике, машинства, и директор Енергане и сазнали смо много занимљивих ствари, а детаље ћете моћи да погледате на телевизији Војводина половином децембра, наравно, тачан термин ћемо вам јавити! Свакако,морамо да напоменемо да смо били сјајно угошћени, а добили смо на поклон и 2 књиге за школску библиотеку, ради се о мозгалицама чији је аутор Саша Јовановић. Од библиотекарке само тражите „Чика Кекине загонетне приче и питалице“ и имаћете чиме да испуните хладне дане који нам се приближавају!

u delu gde se usisava ljuska u pogonu s pecima u sali za sastanke na ulasku u pogon dobijamo zastitnu opremu odavde izlazi bezbojan dim