Излагањем овогодишњег слогана „ НЕЋУ  ДА  БРИГАМ,  ХОЋУ  ДА  СЕ  ИГРАМ ! “ у холу школе, на симболичан начин отворена је овогодишња Дечја недеља. Ђаци су на поменуту тему првог дана осликавали плато испред школе у Јарку, а дан касније то ће бити учињено у Шашинцима.

p1010044

Ученици нижих разреда су у оквиру одељењских заједница, имали активност која доприноси јачању соција-лизације у колективу под називом „ Табла пријатељства “. Изражавали су анонимно или ауторски своје честитке, извињење или захвалност одабраном другу или другарици, које су остављали у ко-верат са написаним именом власника окачен на велики папир ( таблу ). Активност ће трајати током целе недеље, а онда ће коверте бити приложене у ученички портфолио. Табле пријатељства освануле су и у подручним одељењима у шашинцима и Јарку.

img_20161005_145840

Током Дечје недеље ученици ће у матичној школи и подручним одељењима прикупљати школски прибор, књиге и играчке за ученике СОШО „ Радивој Поповић “ и на тај начин учествовати у хуманитарној акцији „ Деца – деци “.

Одељењско веће II разреда, ЈКП Комуналије и Удружење грађана „ Еко – пројекат тим “ су имали еколошку радионицу под називом „ Рециклирај и своју околину “.

p1010036