Поводом обележавања дана жена ученици четвртих разреда Oсновне школе „Јован Јовановић Змај“ на нивоу интегрисане школе су почетком марта са наставницима енглеског језика Весном Станковић, Сањом Вујановић, Татјаном Љубишић и Татјаном Штефанац у својим одељењима  спроводили мини  e-Twinning пројекат под називом Memorable Women Around the World.

Овом приликом ученици четвртих разреда су се први пут сусрели са применом апликације Padlet у настави енглеског језика.  Ученици су истраживали жене широм света кроз историју за које се сматра да су одиграле значајну улогу у погледу борбе за права жена или су својим научним, књижевним радом обележиле светску историју.

Користећи интернет претраживаче , ученици су уз помоћ наставника и једни других, за време часова наставе и у своје слободно време, савладавали основне информатичке вештине претраживања извора, постављања и уређивања садржаја на овој апликацији. Ученици су имали прилику да читају радове других ученика, да их кометаришу и да гласају за радове који им се свиђају. Овим путем је остварен један од видова успешне интеграције информатичких технологија у настави енглеског језика у нижим разредима, као и успешна сарадња и комуникација између ученика и наставника енглеског језика на нивоу интегрисане школе.

Занимљиво је истаћи да су се четвртацима самоиницијативно придружили и неки од ученика из виших разреда којима се свидела тема.

Које су жене највише привукле пажњу наших ученика, чиме су се бавиле или шта су то откриле можете видети на сликама.

 

Memorable Women – Padlet