У Змајевој школи читава седмица је посвећена активностима на тему безбедног коришћења дигиталних садржаја, као допринос обележавању Међународног дана безбедног интернета.

Узимајући у обзир да дигитализација и доступност уређаја утичу на то да све млађа деца постају део виртуалног света, а да одрасли, у том случају, више посредују у њиховом конзумирању интернета, активностима су обухваћени Змајевци свих узраста, од првог разреда до оних који ускоро завршавају основно образовање.

У продуженом боравку ученицима су приказани кратки видео записи, а родитељима подељене брошуре “Безбедан интернет за целу породицу”.


Представници Ученичког парламента и Вршњачког тима организовали су презентације на којима су емитовани едукативни видео прилози у вези са заштитом на интернету и превенцијом дигиталног насиља.

Старији Змајевци израђивали су “жабице” са правилима за сигурно коришћење интернета, које су подељене млађим ђацима као материјал за вршњачко учење кроз игру.

Педагог школе Мирјана Чолак одржала је радионицу у вези са упознавањем садржаја националне платформе за заштиту ученика од насиља” Чувам те”. Учесници радионице су потом, путем картица, проверавали на који начин могу да препознају, класификују и реагују на насиље.

На часовима информатике ученици ће израдити плакат и тиме учествовати у наградном конкурсу који реализује Центар за несталу и злостављану децу.

Дан безбедног интернета ове године се обележава у више од 130 земаља, под слоганом “Креирај, повежи, подели поштовања: Бољи интернет почиње са тобом”.