Ученице 8.4 одељења основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице  са професорицом информатике Сабином Грујић и психологом школе Љиљаном Дудић посетиле су 11.4.2022. привредну комору Срема. Већ традиционално у оквиру Дана Девојчица Змајевци један део професионалног информисања реализују у овој установи.

Манифестација Дан девојчица у ИКТ сектору  је у организацији  Удружења пословних жена Србије укључује првенствено ученице 7. И 8. Разреда.

О свету занимања и месту жена у њему ученицима је говорила гђа Стана Јевић,економиста. Девојчице су прикупиле  идеје јер ће учествовати на конкурсу  за такмичење „Ухвати идеју“ у изради видео радова из области предузетништва.

И ове године почасна покровитељка манифестације је председница Владе РС, а институционалну подршку пружају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство привреде, Кабинет министра за иновације и технолошки развој, Министарство омладине и спорта, Министарство за трговину, туризам и телекомуникације, Скупштина града Београда, Повереница за заштиту равноправности, Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, Немачка организације за међународну сарадњу ГИЗ, УН Међународна унија за телекомуникације ИТУ и портал Еуропеан .