Основна школа “Јован Јовановић Змај” отвориће врата за све ученике, родитеље и пријатеље школе, у четвртак, 23. новембра 2023. године, на Фестивалу науке.

Манифестација, која промовише научно и технолошко стваралаштво за све узрасте, окупиће у холу школе биологе, физичаре, хемичаре, математичаре и све љубитеље изума, огледа и игара у заједничкој авантури кроз свет савремених достигнућа и занимљивих експеримената.

Посетиоци ће имати прилику да помоћу микроскопа и лабораторијског алата откривају карактеристике биљног и животињског царства, праве лаву у чаши, чаробно млеко и слоновску пасту, креирају геометријска тела помоћу сламчица, играју математичке домине, изучавају законе физике… и на тај начин усвоје нова знања о свету који нас окружује.

Почетак програма је у 17:00 часова.

Фестивал науке, који ове године подржава Градска управа за образовање Града Сремска Митровица, одржава се дан уочи обележавања 69 година постојања и рада Змајеве школе. Осим научног садржаја, рођенданску прославу Змајеваца обележиће и турнир у малом фудбалу, у среду, 22. новембра, затим Сајам здраве хране, изложба ликовних и литерарних радова под слоганом “Овде расту пријатељства”, као и плаката на енглеском и немачком језику на тему другарства, толеранције и заједништва.