Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Митровици почетком марта наставља са реализацијом друге фазе пројекта „Вишејезичност као услов интеграције у Европску унију“.

Петочлани тим, који чине директор Зоран Ђурић, педагог Мирјана Чолак, учитељица Александра Керавица и наставнице физике и географије, Бранислава Блајваз и Тијана Секулић, боравиће у Љубљани у посети Интернационалној основној школи Даниле Кумар. Пројектом је предвиђено да се наша делегација, током једне радне седмице, упозна са свим сегментима рада школе домаћина, са нагласком на посматрање начина реализације двојезичне наставе у тој установи („job shadowing“).

„Велико нам је задовољство што смо, захваљујући пројекту који реализујемо путем програма Ерасмус+,  успели да успоставимо партнерство са школом Даниле Кумар. Та школа може да се похвали двадесетпетогодишњим искуством у раду са билингвалним одељењима и верујемо да ће  сазнања до којих будемо дошли, умногоме допринети нашој жељи да ученицима понудимо још квалитетније садржаје“, изјавила је Татјана Штефанац, координатор пројекта.

Подсетимо, школа „Јован Јовановић Змај“ нашла се међу првим на листи образовних институција које су добиле могућност да квалитет наставе и рада унапређују путем пројеката КА1, подржаних од стране Европске уније. Реч је о програмима мобилности наставног и ненаставног особља у основним школама и предшколским установама, у циљу стицања искуства учења и/или држања наставе у другој држави.

Прва фаза пројекта реализована је у првом полугодишту школске 2017/2018. године када је део билингвалног тима учествовао у програму ИДЕК-а “Designing CLIL” у Атини. Сазнања и искуства која смо тамо стекли већ смо успели да применимо на огледним часовима у нижим и вишим разредима о чему можете да се информишете путем сајта www.zmajsm.edu.rs  или блога www.esaiserbia.wordpress.com.