У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Митровици почеле су обуке за реализацију пројекта „Школе за 21. век “ у склопу којег ће учесници, наставници основних школа из Сомбора, Руме и Сремске Митровице, имати прилику да се упознају са могућностима развоја дигиталних вештина ученика и умрежавања школа.

  Протеклог викенда реализован је први сегмент пројекта –  „Критичко размишљање и решавање проблема“, где је присутнима указано на четири кључна аспекта у планирању активности које ће укључити у овакав вид рада са децом: разматрање перспектива, испитивање доказа, решавање нерутинских задатака и трагање за дубљим структурама. На тај начин, како се очекује , школе ће својим ђацима дати прилику да стичу вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.


Остале две области, како је планирано, требало би да буду реализоване до половине фебруара – „Дигитална писменост“ (7. и 8. фебруар) и „Микробит обука“ (15.фебруар).

Подсетимо, организатор пројекта је British Council уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Укључено је 10 школа са територије Србије, а програм предвиђа размену искустава и сарадњу са образовним институцијама из других земаља Западног Балкана.