Женски “3х3” баскет тим Змајеве школе доноси у Сремску Митровицу бронзану медаљу са Светског школског првенства у Рио де Жанеиру!

Ања Бојковић, Ирина Андријашевић, Теодора Милошевић и Николина Поповић завршиле су учешће на шампионату на исти начин како су и започеле свој пут ка победничком постољу, тријумфом над селекцијом домаћина.

Током читавог турнира девојке су показале да су у врху светке кошарке, улазећи у сваки дуел максимално посвећено. Тим предвођен тренером Дејаном Козељцем првог такмичарског дана имао је стопроцентни учинак. Савладане су редом екипе Бразила (12:6), Чилеа (10:1) и Естоније (11:8) што је Србију одвело директно у четвртфинале. Након тога су уследиле победа над Анголом (11:7) и пораз од Румуније (9:12).

До полуфинала Змајевке су стигле након што су у своју корист решиле меч са Француском (10:7). Доживеле су нови пораз, овог пута од селекције Кине (17:14), али су успеле да остану хладне главе и да у завршници првенства, у борби за треће место против Бразила, “тројком” испишу историју школског спорта и учине поносним школу, град и државу из које долазе.