У недељи од 16. до 21. октобра десет  талентованих ученика Змајеве школе учествују у пројекту „Обука талентованих ђака“.

Страхиња Вујановић, Вања Зорић, Вук Сарић, Ана Радмановић, Стефан Беднар, Софиа Будошан, Александар Орловић, Јована Марковић, Милан Андрић, Петар Игрић и координаторка пројекта Бранислава Блајваз, наставница физике, су представници наше школе у пројекту Покрајинског секретаријата за образовање АПВ, „Обука талентованих ђака“, која се традиционално организује у Центру за привредно-технлолошки развој на Андревљу .

Најуспешнији ученици у области науке, технике и технологије, спорта и уметности током шест дана боравка на Андревљу реализују низ радиониица намењених оснаживању њиховог самопоуздања, учењу техика јавног наступа и презетовању својих талената и постигућа. Излет током којег су посетили Филозфски факултет, њихову библиотеку, Карловачку гимназију и богословију, те обилазак споменика културе упознао је ученике са значајем историјског наслеђа Војводине и припремио их за етнологију, науку која се у овом циклусу пројекта представља ученицима. Цела прича је заокружена ученичким представљањем свог града, предавањима професора са Универзитета Нови Сад, глумаца „Српског народног позоришта“ и наступом оперске певачице Сенке Недељковић.

У пројекту „Обука талентованих ђака“ учествује 40 основних школа Војводине, а поред образовог циља који је подизање квалитета образовно-васпитног процеса, Влада Војводине је желела да истакне значај талентованих ученика и награди их за њихов труд, успехе и залагање које улажу за добробит репутације њихове школе.