Светски дан здравља обележава се 7. априла сваке године, на дан кад је и рођендан Светске здравствене организације (СЗО), основане 1948. године. Слоган овогодишњег обележавања је „Примарна здравствена заштита-основ универзалне покривености здравственом заштитом“.

Ученици II и IV разреда наше школе у Шашинцима су са својим учитељицама Јеленом Радивојевић и Слађаном Новотни  разговарали о рецептима за здрав начин живота. Они су истакли здраву исхрану, али и лепо расположење, природу и физичку активност као битне факторе који утичу на здравље.  Зато су одлучили да на часу Физичког васпитања одмеравају своју спретност на полигону који је за ту прилику припремљен, а пошто су били веома активни, на крају часа су се почастили здравом ужином. На часу Српског језика направили стрип о здравој храни (четврти разред), измишљали басну на ту тему и рецитовали „Пролећно јутро у шуми“ (други разред). На часу Природе и друштва ученици четвртог разреда су разговарали о производњи, понуди и потражњи здраве хране и  начинима пласмана робе, реклами и маркетингу, док су ученици другог разреда на Слободним активностима цртали пирмиду исхране и плакате о здравом начину живота.

Овим тематским даном послата је јасна порука да је здравље незамењиво, да о њему морамо бринути свакодневно, упорно и стрпљиво, те да је здравље јединствено мерило наше среће и успеха.