У подручној школи у Шашинцима обележена је Дечја недеља од 5. до 9. октобра под овогодишњим мотом ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА и све активности су у потпуности и успешно реализоване.

У понедељак 5.10.2019. Дечја недеља виших разреда је отворена радионицом на тему солидарности и сарадње, као и изложбом ликовних и литерарних радова на тему овогодишњег мотоа.

Уторак 6.10.2019. био је предвиђен за прављење и писање писама за другаре из Босута. Ову активност су, заједно са наставницом немачког језика Анкицом Цањар, спровели ученици 5. и 6. разреда. Ученици су са великим задовољством и радошћу писали писма о себи на немачком језику и с нестрпљењем дочекали писма од ученика из Босута.

У среду 7.10.2019. наставница ликовне културе Весна Лемајић заједно са ученицима је направила изложбу најкреативнијих маски. Такође, ученици су се упознали са уметношћу лепог писања-калиграфијом и писали су поруке пријатељства. Радови су окачени на пано у ходнику школе.

У четвртак 8.10.2019. наставница физичке културе Јелена Сенте Каћански припремила је видео о најбољем спортисти Новаку Ђоковићу који су ученици са великом радошћу одгледали.

У петак 9.10. 2019. наставница биологије Биљана Божић разговарала је са ученицима о мерама заштите и препорукама спречавања даљег ширења вируса КОВИД-19. Вршњачки тим школе и Ученички парламет је припремио презентацију на ову тему. У школи је у току недеље спроведена и хуманитарна акција прикупљања средстава за личну хигијену намењену ученицима ШОСО „Радивој Поповић“ из Сремске Митровице у којој су се ученици изврсно показали.

  • У току трајања Дечје недеље поштоване су и спроведене све неопходне мере заштите, како свих ученика, тако и свих запослених у школи.
  • Све активности су пропраћене и забележене фотографијама и снимцима.
rbt