Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Митровици домаћин је учесницима пројекта „Школе за 21. век “ у склопу којег ће, токoм  овог месеца, бити организован низ предавања и обука у циљу модернизације наставе и приближавање начина и метода рада наставника и ученика европским стандардима.

Змајева школа ће бити задужена за другу групу учесника из Сомбора, Руме и Сремске Митровице који ће имати прилику да се упознају са могућностима развоја дигиталних вештина ученика и умрежавања школа. На тај начин, како се очекује , школе ће својим ђацима дати прилику да стичу вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Пројекат ће бити реализован у три сегмента – „Критичко размишљање и решавање проблема“ (3. и 4. фебруар), „Дигитална писменост“ (7. и 8. фебруар) и „Микробит обука“ (15.фебруар).

Организатор пројекта је British Council уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а осим Сремске Митровице, градови домаћини су још Београд и Крагујевац.