Чисто из љубави, за боље сутра!

Јуче је у нашој школи одржана радионица о значају рециклаже, удружења “Чепом до осмеха”. Тим Чепом до осмеха је кроз радионицу едуковао ђаке о темама рециклаже, примарне сепарације отпада, али и о емпатији и толеранцији међу људима. Радионица се састојала из презентације, где су деца научила како функционише акција “чепом до осмеха”, али и којим се још акцијама бави ово удружење. Након презентације деца су у школском дворишту правила мозаике од чепова. Сваки ученик је добио на поклон малу рециклажну канту у коју може да скупља чепове и тако да свој допринос овој акцији.

Удружење “Чепом до осмеха” успешно спроводи акцију сакупљања пластичних чепова како би оснажили и пружили подршку поједнцима и породицама особа са инвалидитетом, одвајањем пластичних чепова чиме унапређују систем одвајања чврстог отпада у Србији и омогућава им лакше функционисање у свакодневном животу.

Акција “Чепом до осмеха” је покренута у децембру 2012. године, када је неколицина људи одлучила да подржи овај подухват, разумејући значај овог пионирског рада. Данас, је ово најмасовнија акција у Србији и региону, која окупља преко 2000 активних волонтера. Акцијом “Чепом до осмеха” до сада је сакупљено преко 550 тона пластичних чепова. Наша школа се прикључила овој акцији 2015. године.