Дечја недеља у подручном одељењу у Шашинцима отворена је читањем Конвенције о правима детета и заједничим радом ученика, учитеља и родитеља на изради плаката под називом “Дрво дечјих права”. Након ове активности сви ученици су на платоу школе ликовно изразили свој доживљај Дечје недеље и записивали пригодне поруке.

Други дан је протекао у знаку разних забавних игара. Под слоганом „Игра спаја генерације“, учитељице су са својим ученицима и њиховим родитељима, свака у свом одељењу имале низ различитих активности. Ученици другог разреда су плели прстима, осликавали мајице и играли друштвену игру „Човече не љути се“, док су се ученици четвртог разреда такмичили у квизу знања из области музике, спорта, географије и филма. Радионице су протекле радно, у веома пријатној атмосфери и на задовољство свих присутних.

Трећи дан је био у знаку спортских игара. На школском игралишту су ученици одмеравали своју брзину и окретност у полигону спретности.

 

Четвртог дана је организована  „Јесења шеширијада”. Украшена топлим, јесењим бојама и плодовима, ова парада шешира и деце била је поздрављена аплаузима и осмесима присутних родитеља, који су са одушевљењем пратили разнобојну поворку. За власнике најбољих и најоригиналнијих шешира проглашени су: Бараћ Елена и Марељ Влада  (први разред), Вукашиновић Сандра и Остојић Јован (други разрeд), Гарић Анђела и Радојчић Огњен (трећи разред) и Маленковић Ања и Грубић Ђорђе (четврти разред).

Петог дана је приређена приредба поводом пријема првака у Дечији савез. Ученици од другог до четвртог разреда су рецитацијама, песмом, глумом и ритмиком обрадовали прваке и уручили им беџеве и пригодне поклоне које су сами израђивали на часовима Ликовне културе.

Током целе недеље је организована акција прикупљања књига, одеће и школског прибора за ученике ОШ „Радивој Поповић“, док је у холу школе била отворена изложба ученичких радова на тему „Моје је право да живим срећно и здраво“.