У складу са смерницама које је за почетак нове школске 2023/2024. године прописало Министарство просвете, Ученички парламент Змајеве школе реализовао је, у тематској недељи, од 4. до 8. септембра, мини пројекат под називом “Овде расту пријатељства”.

Удруженим снагама, чланови Парламента, ученици одељења VII1 и VIII2 и наставник ликовне културе Војислав Крстић, одлучили су да дају нови сјај “Клупи пријатељства”, која већ неколико година дочекује ђаке на улазу у школу, омиљено је место за одмор после часова и главна станица за сусрете, разговор, решавање домаћих задатака и других проблема, али и нова познанства.

Поправљена су и заштићена сва оштећења на металном делу, а дотрајале “оловке”, од којих је клупа састављена, освежене су већ препознатљивим бојама, плавом, црвеном, жутом, наранџастом и зеленом.

Клупа је ове године добила и додатак, таблу са натписом “Овде расту пријатељства”, као топлу добродошлицу сваком “становнику” и посетиоцу Змајеве школе, јер само уз пријатеље можемо да научимо, напредујемо и растемо.