Као и предходних година и ове године фирма ,,Eaton electric” d.o.o. је подржавала  програме који доприносе  развоју локалне заједнице и подижу  квалитет живота грађана Сремске Митровице.  Удружење ,,Група 022”, које је недавно обновило свој рад, аплицирало је са пројектом ,,Убаци кош” који је предвидео обнову кошаркашког терена Основне школе ,,Јован Јовановић Змај”. 

     Пројекат ,,Убаци кош” релизован је заједничким снагама Удружења и школе, а донатор овог пројекта је фирма ,,Eaton electric” која већ дуги низ година донира и спроводи волонтерске акције својих запослених са циљем да допринесе квалитету живота грађана Сремске Митровице. 

    Током овог пројекта замењене су дотрајале кошаркашке табле и стари метални обручи кошаркашког игралишта Змајеве школе, направљене су и нове металне конструкције – носачи кошаркашких табли са циљем да се повећа функционалност спортског терена.

     Волонтерском акцијом  чланова Удружења ,, Група 022”  и петоро запослених ,,Eaton  elektric д.о.о.” кошаркашке конструкције на школском терену су префарбане, а на две су постављене нове кошаркашке табле од плексигласа и зглобни обручи, које је обезбедила сама школа.  

    Уређени кошакашки терен ће побољшати квалитет наставе основне школе коју похађа око 750 ученика.

     Уз мало добре воље, волонтерског рада и уз подршку успешне компаније показали смо да може да се учини нешто што ће бити друштвено корисно. Надамо се и да ће остале успешне компаније из Сремске Митровице следити пример ,,Eaton electric’’ d.o.o.