Већ осму годину заредом у ОШ “Јован Јовановић Змај” волонтерска секција је најбројнија секција која обухвата и подручна одељења и централну школу. Ова секција је покренута на иницијативу учитељице Гордане Југовић, а већ осам година ради у скоро истом саставу координатора Биљане Божић, наставнице биологије и Оливере Мудрић, библиотекара.

5. децембар се свуда у свету обележава као Дан волонтера. У нашој школи обележили смо га свечано. Почетак програма је био у свечаној сали школе где су се деци која учествују у волонтерском раду обратили чланови Тима. Поздравну реч и подсећање о важности рада ове секције упутила им је Оливера Мудрић, а о облицима рада говорила је Љиља Дудић, школски психолог. У разговору са психологом ученици, којих је овом приликом било око стотину, изјаснили су се да им је награда за труд и рад осећање да су неком помогли и учинили дан бољим и лакшим.

Након састанка у свечаној сали ученици су били распоређени у четири учионице, где су декупаж техником украшавали и правили новогодишње кугле којима ће касније окитити хол школе. Посебно задовољство су нап причинили волонтери који су овом приликом на прославу дошли из Јарка и Шашинаца, са својим координатором, наставницом Биљаном Божић и који су се за ову прилику и кићење школе заиста најбоље припремили.