Овогодишња традиционална прослава Европског дана језика у нашој школи трајала је недељу дана а обиловала је занимљивим, бројним активностима у којима смо уживали, забављали се, обнављали и учили. Кроз разне активности истакнут је значај вишејезичности, значај учења језика, уз поруку да су језици кључ разумевања међу децом и људима.

Ученици првих разреда (I1,I5,I6,I7) са наставницом Весном Станковић су помоћу песама и кратких видео лекција учили да броје до 10 на шпанском, француском, италијанском и немачком.

Ученици II1су са учитељицом Смиљком Стојаковић слушали песме и научили неке нове речи и изразе на страним језицима са којима се до сада нису сусретали.Највеће интересовање је било да науче да кажу ХВАЛА И ЗДРАВО на више различитих језика.

Ученици других разреда (II4, II5,II6) са наставницом енглеског језика Весном Станковић су обновили своје познавање бројева до 10 на различитим језицима а затим кроз Quizizz квиз тестирали колико језика и држава Европе могу препознати.

Учитељица Јелена Крстић и њено одељење III1 су слушали песме на различитим језицима док су учили и записивали бројеве до 10 а затим и израдили плакат.

Ученици IV4 су ове године са учитељицом Лидијом Фокс сазнали да се у Европи говори мноштво језика, да се у неким земљама говори више језика, а да се исти језици говоре у различитим земљама. Научили су како да се поздраве у 36 земаља Европе и израдили заставице које ће их целе школске године подсећати на богатство језика на нашем континенту.

Одељења III5, III6, IV1, IV5 су са наставницом Весном Станковић на платформи Quizizz проверили своја досадашња знања о поздравима, изразима захвалности, европским државама, језицима, кулуролошким и историјским обележјима, породицама језика, позајмљеницама, писмима и обележавању Европског дана језика.

Ученици III5, III6 и IV5 су отишли и корак даље и израдили паное са кључним речима на тему обележавања 50 година од слетања на Месец на неколико европских језика.

У вишим разредима Европски дан језика обележен је на заједничком тематском двочасу енглеског и немачког језика. У сарадњи са наставницом Весном Маџић Жунић ученици Елена Лацковић, Марија Чубрило, Бенјамин Адровић (VIII1), Ксенија Митровић и Теодора Борић (VI3) читали су дечија права (Kinderrechte) на немачком језику. Кратке скечеве и шале на енглеском језику читали су Василије Ђурђевић и Елена Коњевић из VII1, док су Лука Томашевић и Наташа Девић из VII2 читали басне на енглеском језику у чијем одабиру и припреми им је помогла наставница Ружица Павловић. Ученици VI4 су са наставницом Татјаном Штефанац за ову прилику представили Kahoot! квиз са темом свемира на енглеском језику који су сви присутни могли да играју.

Наставница Ружица Ковачевић је са ученицима припремила брзалице које су деца из VI2 и VI4 говорила и читала на немачком језику док су ђаци V1, V2 и V6  илустровали слова немачког алфабета. Преглед и селекцију најбољих радова извршили су ученици VI4 и од њих израдили пано под називом “Das ABC” који је изложен у холу школе.