Овогодишња Дечја недеља обележена је од 1. до 7.октобра и у подручном одељењу ОШ “Јован Јовановић Змај” у Шашинцима, под мотом “Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља”.

   

У понедељак,  1.10.2018.,  Дечја недеља виших разреда је отворена израдом Дрвета дечијих права које су разредне старешине урадили у сарадњи са ученицима и родитељима. Такође, први дан је био и у знаку замене улога где су ученици на појединим часовима били у улози својих наставника.

Дан касније био је предвиђен за израду паноа са ликовним  и литерарним радовима на тему Дечије недеље. Наставница математике Слађана Рончевић је истог дана одганизовала и Квиз општег знања, а новина је била у томе што су се ученици користили ИКТ алатима. Ученици су посебно уживали у овој активности.

 

  

У среду, 3.10.2018., наставник Игор Чолак је организовао Шаховски турнир, а наставница Јелена Сенте Музичку вртешку где су ученици показали завидно знање из музичке културе и препознавање инструмената путем звука. Ученици су били подељени у четири групе и међусобно су се такмичили.

 

   

Четвртог октобра ученици су имали организовану Еколошку радионицу коју је спровела наставница биологије Биљана Божић и у којој су изузетно уживали. Током овог дана ученици су били у прилици да донесу хуманитарну помоћ у виду књига, школског прибора, одеће и обуће ученицима којима је та помоћ потребна.

У петак, 5.10. 2018., наставница Маја Грујичић је одржала предавање на тему Насиља, његовог уочавања и реаговања. Такође, ученици су тада имали прилику и да одгледају краћи филм о насиљу, а потом су својим драмским приказима сами осмислили правилно и неправилно реаговање у неким насилним ситуацијама. Након ове радионице, наставница физичког је организовала Игре без граница које су се састојале у следећим играма: музичка столица, лимбоденс, игра са балонима, ношење јајета и повлачење конопца. Ученици су били подељени у групе и изузетно су уживали у овој активности.