У среду 31.10. у Новом Саду одржан је информативни дан у организацији Фондације Темпус о новим могућностима у оквиру Еразмус+ програма. Овом догађају, чији је домаћин био Филозофски факултет у Новом Саду, присутвовала су три представника наше школе директор Зоран Ђурић, координатор школског тима за пројекте Соња Туцаковић и члан тима за пројекте Весна Станковић.

Сазнали смо да се у наредном конкурсном периоду за нашу школу, као и за нашу државу отварају нове могућности за остваривање сарадње на међународном нивоу.  У предстојећем позиву за подношење конкурсних пријава школама из Србије се пружа могућност да учествују и као координатори пројекта и као партнери другим земљама у оквиру пројеката из  К1 и К2 области. Новина је и да у односу на претходни период Ерасмус+ повећава буџет за финансирање пројеката из програма за које наша школа има право да конкурише.

Представљени су нам  и примери добре праксе предшколске установе “Маштоленд” и ОШ “Коста Трифковић” из Новог Сада, дружили смо се са познатим колегама и стекли нова искуства и пријатеље.

У наредном периоду Фондација Темпус ће организовати пракичне радионице за писање пројектних пријава на којима ће бити више речи о детаљима везаним за само подношење пројектних пријава.

Нове могућности обећавају повољније услове за стручно усавршавање наших наставника кроз  учешће у Еразмус+ пројектима и активније укључивање у међународне токове сарадње са циљем даљег подизања квалитета наставног процеса и свеопштег унапређења рада школе на још виши ниво.