Свима који прате школски сајт познато је име “етвининг”. Ради се о едукативној платформи која повезује школе, ученике и наставнике у Европи и отвара могућности за нове и занимљиве начине учења уз помоћ савремених технологија. Ни најмлађи чланови нашег колектива не заостају у активностима које су, како кажу стручњаци, будућност образовања. Ученици другог четири су са својом учитељицом Лидијом Фокс у овом полугодишту учествовали у два веома занимљива пројекта.

У пројекту “А Postcard From My Country” (“Разгледница из моје земље”)  учествовало је шеснаест школа из  осам земаља. Задатак је био направити и послати разгледницу из своје земље или града и на тај начин представити своју културу и окружење. Ми смо направили разгледницу која је отпутовала у Пољску, а добили смо разгледницу из Словачке. Учествујући у овом пројекту, научили смо пуно тога о Пољској, Словачкој, али и о свом граду и својој земљи.

Други пројекат смо реализовали у сарадњи са две школе из Пољске. Пројекат “Stop Wasting, Start Creating” (“Престани да бацаш, почни да ствараш”) нам је помогао да размишљамо о отпаду, рециклажи, али највише о начинима како да ствари које иначе бацамо поново искористимо. Постали смо прави стручњаци у кориштењу старог текстила: веома смо поносни на своје крофнице од старих чарапа! Сазнали смо како се рециклира у школама у Пољској и како све на еколошки начин може да се спакује ужина.

Све у свему, настављамо да “етвинујемо” у трећем разреду!