Сви знате да у нашој школи у једну смену иду мали ђаци, од првог до петог разреда, а у другу; велики ђаци од петог до осмог разреда. Самим тим, делимо учионице. Сада ћете имати прилику да видите како та повезаност може да изроди једну лепу идеју!

Велики ђаци, у сарадњи са Дајаном Николовски, наставницом српског,  направили су још прошле године један пано, који подстицајно делује на читање, али може да буде и сјајна мотивациона порука у животу.

Тај пано је месецима био пред очима свим ђацима који пролазе кроз ову учионицу, што можете да видите на фотографији испод, али и пред очима наставнице III4 Драгане Стојковић, која је имала један други проблем који је покушавала да реши са својим ученицима на најједноставнији начин.

Наиме, наставница Драгана је желела да приближи читање свим ђацима  и онима који су сјајни читачи, али и онима који се труде да постану што бољи. И, идеја се родила!

Ученици су решили да сами доносе своје омиљене књиге у свој читајући кутак, који је првобитно овако изгледао!

првобитни кутак за читање

У међувремену, плакат старијих ђака, постао је и њихова мотивациона табла, а у њиховом углу за читање, налази се клупа препуна литературе коју ученици сами доносе. Ту се чита  за време одмора, па чак и одмах по доласку у школу док чекају да почне час!

Поуздано знамо, али ви немојте никоме рећи, да и старији ђаци прелиставају ове књиге…

И запамтите