У библиотеци „Глигорије Возаровић“, 29. маја, одржано је финале квиза „Сирмијум-Царски град“, организованог од стране Туристичке организације Града Сремска Митровица, Установе за неговање културе „Срем“ и Завода за заштиту споменика културе. Надметали су се ученици четвртих разреда основних школа у игри знања, рецитовању, литерарном раду, ликовним радовима  и играма спретности. Од 6 екипа финалног такмичења, у игри знања о древном Сирмијуму наша школа је заузела III место. Екипу су чинили:  Вукашин Сретовић, Анђела Павловић, Јована Вујичић, Анђела Шевчик, Петар Путниковић.

Своје место у финалу имале су и екипе наших подручних школа из Шашинаца ( Милица Тривуновић, Марија Гарић, Стеван Опачић, Ђорђе Грубић, Александра Томић)  и Јарка (Марко Лазић, Томислав Јовановић, Јана Тришић, Андреа Тешић, Милана Моцоња).

У категорији литерарног стваралаштва, I место освојила је Александра Думанчић из Сремске Митровице.

Рецитатори су говорили стихове из збирке песама за децу, аутора Недељка Терзића „Цезар у корнету“. Од 6 рецитатора треће место је освојила Александра Томић из Шашинаца.

Од великог броја радова који су пристигли на адресу Туристичке организације Града, II место освојила је Дуња Новотни из Сремске Митровице, док су похваљени радови Невене Гладовић и Анђеле Шевчик из Сремске Митровице и Томислава Јовановића из Јарка.

Исправност, регуларност и тачност финалног такмичења квиза, пратио је стручни жири у саставу: Горана Лемајић – дипл. историчар, Јелена Недић – професор енглеског језика и књижевности, Зорица Мишчевић – професор књижевности, Жељка Аврић – професор књижевности, Светлана Сабо – директор Туристичке организације Града и Милан Кардаш – ликовни педагог.