Ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“ још једном су показали велико срце. На иницијативу ученика одељења 8 – 4, а уз помоћ њихових другара из 8 – 1, старији основци учествовали су у прикупљању хуманитарне помоћи, којом су обрадовали троипогодишњег Милорада Станковића.

Милораду је дијагностикована јака осетљивост коже – булозна епидермолиза („деца лептири“), због чега је неопходна свакодневна терапија уз превијање рана. О њему се старају бака и деда, који се труде да му пруже адекватно лечење и омогуће што квалитетније одрастање.

Друштвена одговорност је нешто што су ђаци Змајеве школе показали небројено пута, о чему сведоче различите активности и програми у којима је школа учествовала. Према речима наших ученика, идеја је била да се помоћ овога пута усмери у здравствене сврхе, с обзиром на то да су упознати са проблемима који постоје у здравству и са којима се пацијенти готово свакодневно суочавају. У току акције сазнали су за Милорада и одлучили да његовим старатељима бар мало олакшају набавку материјала за неопходне третмане.

Породица је упутила велику захвалност Змајевој школи, а дечак се највише обрадовао играчки коју је том приликом добио и времену које је провео у игри са нашим осмацима.