Европски дан језика који се традиционално обележава 26.09., уз мноштво различитих активности у нашој школи је прослављен током протекле седмице на мало другачији начин због тренутне ситуације са пандемијом.

Ученици нижих разреда су са наставницом Татјаном Љубишић израдили паное са поздравима, бојама и правилима учтивог понашања на енглеском језику и на другим језицима који се говоре у Европи а њима су познати из неких других животних ситуација. 

Ученици нижих разреда подручних одељења и одељења из централне школе су са наставницом Весном Станковић, обрађивали поздраве на различитим језицима кроз учење песме, играли су интерактивне квизове о пореклу речи које свакодневно користимо у српском језику, препознавали различите језике на основу одломака из поезије, музике, вести и ТВ серија.

Ученици виших разреда су са наставницама Татјаном Штефанац и Ружицом Павловић  ове године обележили Европски дан језика преко игрица у Гугл учионици. Решавали су квизове преко 3 едукативне апликације ,, learningapps“, ,,wordwall „ и  ,,quizizz“  те откривали порекло неких речи, знаменитости у Европи и слушали реченице на разним језицима и покушали да открију из ког језика потичу. 

Ученици 8-1 и 8-2 су користили Падлет за приказ свог омиљеног града.