У петак 29.9.2017. године ученици осмих разреда, представници Парламента и ученици који су учествовали на такмичењу из физике и биологије су ишли у Нови Сад на Ноћ истраживача. У Нови Сад је ишло укупно 150 ученика из Сремске Митровице и Шашинаца. Ученици су обилазили штандове на којима су представљене занимљивости из природних наука: физике, биологије, хемије и географије. Са ученицима су у Нови Сад ишлe одељенске старешине осмих разреда, наставница биологије Љиљана Фундук, Љиљана Дудић школски психолог координатор Ученичког парламента Соња Туцаковић, наставница математике Мирослава Бандо. Ученици су активно учествовали у садржајима које су пружали штандови, неки су чак освојили и награде у квизовима. Полазак је био у 14 часова, а повратак у 20 часова. Организацију је на себе преузео Ученички парламент и родитељи ученика.

  

Тема овогодишње Ноћи истраживача је ХОТ наука – било да је у питању наука високих температура или горуће научне теме. Посебна пажња ове године посвећена је истраживачима који се баве светски актуелним истраживањима и покушавају да реше неке од горућих проблема с којима се човечанство среће.
У тржном центру БИГ видели смо многобројне научне експонате и учествовали у интерактивним научним радионицама које су имале за циљ да дочарају науку иза високих температура и објасне и објасне неке од горућих тема.
На паркингу ТЦ Биг био је постављен Научни камион са својим садржајима: интерактивном изложбом “Спектри” Центра за промоцију науке, радионицама и популарним предавањима.